Bosch Güvenlik Sistemleri’nin geliştirdiği Bosch BIS 4.2 yazılım çözümü, insanları, binaları ve verileri daha da güvende tutmak amacıyla Bosch Praesideo genel seslendirme ve acil anons sistemine entegre oluyor.
Bosch Güvenlik Sistemleri’nin yangın algılama, hırsız alarm, kartlı geçiş kontrol ve video yönetimine yönelik dayanıklı sistem yazılımı çözümü Bosch Building Integration System (BIS) 4.2 yazılımına, genel seslendirme işlevi ve gelişmiş siber güvenlik de eklendi. Yeni sürüm, artık, Bosch’un dünya genelinde 15.000’den fazla tesiste kullanılan son derece güvenilir ve ölçeklenebilir genel seslendirme ve acil anons sistemi olan Praesideo ile sorunsuz entegrasyonun yanı sıra gelişmiş siber koruma da sağlıyor.
Acil durumlarda daha hızlı müdahale
BIS hepsi bir arada ekran arayüzü sayesinde; stadyumlar, endüstriyel tesisler, havaalanları ve diğer uygulamalardaki güvenlik operatörleri, seçili ses bölgeleri için, aynı anda ayrı mesajları veya arka plan müziklerini oynatabiliyor. Acil durumlarda operatörler, binadaki kişilerin binayı güvenli bir şekilde terk etmesine yardımcı olmak amacıyla canlı video geri bildirimini izleyebiliyor ve aynı anda mikrofon ve hoparlörleri kullanabiliyorlar. Kullanılan tek bir ekran, güvenlik operatörünün verimliliğini artırıyor ve acil durum müdahalesinin daha hızlı bir şekilde yapılmasını sağlıyor.
OMNEO IP arayüzü sayesinde birden fazla Bosch Praesideo alt sistemini veya farklı marka anons sistemlerini büyük tesislerde entegre etmek, hem daha kolay hem de daha düşük maliyetli. Güvenlik yöneticileri, Bosch acil anons sistemlerinin yüksek ses kalitesi, minimum gecikme ve cihazların farklı kanallardan uzaktan kontrol edilmesinden faydalanırken, bunların hepsini Bosch BIS 4.2 kullanıcı arayüzünden, tek bir merkez üzerinden yönetebiliyorlar.
Kartlı geçiş ve alarm yönetiminde siber koruma
Özellikle kamu binaları, veri yönetim şirketleri ve kritik altyapılar gibi görev veya iş açısından kritik öneme sahip uygulamalar için biçilmiş kaftan olan BIS 4.2, aynı zamanda kartlı geçiş kontrolü ve alarm yönetim sistemlerinde siber korumayı geliştirmek amacıyla standartlarını ileri taşıyor.
Yeni OSDP (Open Supervised Device Protocol) v2 Güvenli Kanal denetleyici-okuyucu şifrelemesi, yerleşik istemci-sunucu ve kart okuyucu şifrelemesiyle birleştirilerek, giriş kontrol işleminin her adımında sürekli veri güvenliği oluşturuluyor. Gelişmiş kullanıcı hesabı kontrolleri, korumayı yalnızca dışarıdan gelen korsan tehditlerine karşı değil, aynı zamanda şirket içi kötü niyetli kullanıma karşı da koruma geliştirerek yetkisiz erişimlerin önüne geçiyor.